Contact

 

TLR international laboratories

+31 (0)10 282 32 92

info@tlr.nl

Kantoor

 

Bankwerkerstraat 16

3077 MB Rotterdam

Nederland

Post

 

Postbus 91244

3007 ME Rotterdam

Nederland

Fipronil

Fipronil

Fipronil is een insecticide dat vaak in diergeneeskundige producten tegen vlooien, mijten en teken gebruikt wordt. Fipronil mag niet gebruikt worden bij dieren die bestemd zijn voor de voedselketen, zoals kippen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beschouwt fipronil voor de mens als 'matig toxisch'. In grote hoeveelheden kan het schade toebrengen aan nier, lever of schildklier.

 

TLR analyseert fipronil in levensmiddelen en diervoeders onder accreditatie (ISO17025). Wij gebruiken hiervoor de door de NVWA erkende LC-MS/MS methode.

 

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om de aanwezigheid van fipronil te analyseren in:

- Mest

- Stallen

 

Voor stallen hebben wij een speciaal monsterpakket voor het nemen van swabs. De swabs worden vrij van verzendingskosten aangeboden. 

 

Mocht u momenteel genoodzaakt zijn om uw levensmiddelen, diervoeders, mest of stallen te laten analyseren op aanwezigheid van fipronil, dan bespreken wij graag met u onze werkwijze om u optimaal van dienst te kunnen zijn.

 

Voldoen uw producten aan de wettelijke eisen?

Heeft u positieve fipronil testresultaten ontvangen? U kunt de wettelijk limieten zelf inzien en hiermee nakijken of uw product voldoet aan de gestelde limieten voor fipronil. Er gelden verschillende wettelijke limieten per productgroep. Het kan dus zijn dat de wettelijk gestelde limiet voor fipronil in  kippenvlees afwijkt van de limiet in eieren.  Zelf uw testresultaten vergelijken met de wettelijke eisen? Klik hier.