Contact

 

TLR International Laboratories

+31 (0)10 282 32 92

contact@tlr.nl

Kantoor

 

Handelsweg 70

2988 DB Ridderkerk

Netherlands

Post

 

P.O. box 91244

3007 ME Rotterdam

Nederland

Corona analyse mogelijkheden voor oppervlakten

CORONA VIRUS

 

De Coronaviridae zijn een grote familie van verschillende virussen die ziektes veroorzaken in zowel mens als dier. Het kan dan gaan om een banale verkoudheid of griep, maar ook om serieuze luchtweginfecties zoals het Middle East Respiratory Syndrome (MERS) en het Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS). De recente grote uitbraak is een nieuw Corona-virus, SARS-CoV-2 genaamd, en veroorzaakt ‘Corona Virus Disease’ (COVID-19).

Voorafgaand aan de uitbraak in Wuhan, China in december 2019 was het SARS-CoV-2 virus en de ziekte COVID-19, nog onbekend.

Naast griepachtige klachten zoals hoesten, koorts en vermoeidheid, leidt infectie met SARS-CoV-2 ook tot relatief onschuldige symptomen zoals een verstopte neus, een loopneus en keelpijn. Zo’n 15-20% van de besmette patiënten ontwikkelt echter ernstige complicaties, zoals moeite met ademhalen en hartklachten. Vaak gaat het om oudere mensen of mensen met onderliggende medische aandoeningen waarvan het al verzwakte immuunsysteem het virus moeilijk of niet onder controle krijgt. Daarnaast zijn er ook mensen die geïnfecteerd raken en weinig tot geen symptomen ontwikkelen. Zowel mensen met als zonder klachten kunnen het virus verspreiden en andere mensen infecteren.

 

Verspreiding van SARS-CoV-2

De besmetting met het coronavirus gebeurt van mens op mens en vindt plaats via kleine druppeltjes vocht uit de mond of keel, bijvoorbeeld bij hoesten of niezen. Deze druppeltjes kunnen worden ingeademd door anderen, maar kunnen ook landen op oppervlaktes. Deze oppervlaktes worden vervolgens aangeraakt door mensen die daarna hun neus of mond aanraken en zo besmet kunnen worden met het virus.

 

SARS-CoV-2 op oppervlaktes

Het is nog onduidelijk hoe lang het virus kan overleven op oppervlaktes. Afhankelijk van omstandigheden, zoals type oppervlak (glad/ruw/etc.), temperatuur en vochtigheid, kan het

Bedankt voor het aanmelden

Wij zouden graag willen weten wat voor type Nieuws u allemaal wilt ontvangen

x
Vul uw e-mail adres in

Om het gehele artikel te kunnen lezen dient u uw e-mail adres in te voeren.

U ontvangt een eenmalige link in uw mailbox.