Contact

 

TLR International Laboratories

+31 (0)10 282 32 92

contact@tlr.nl

Kantoor

 

Handelsweg 70

2988 DB Ridderkerk

Netherlands

Post

 

P.O. box 91244

3007 ME Rotterdam

Nederland

Extra toezicht op invoer Braziliaans vlees

Het gaat om maatregelen die in heel Europa doorgevoerd worden, gecoördineerd door de Europese Commissie. Intussen is ook duidelijk dat één lading vlees van een verdacht bedrijf in de zomer van 2016 in België is terechtgekomen. “Het vlees is via Nederland bij een Belgische verwerker beland. Dat gebeurde in de zomer van 2016. De zending is in Nederland goedgekeurd. Dat is een teken dat er met het vlees op het eerste gezicht niets fout was”, aldus woordvoerder Philippe Houdart van het FAVV aan Belga.

 

Aanscherpingen

Het Voedselagentschap heeft nu op verzoek van de Europese Commissie de controles nog verder aangescherpt. Ladingen van de verdachte Braziliaanse bedrijven worden geblokkeerd. Elke andere lading vlees uit Brazilië wordt aan strengere invoercontroles onderworpen, dit is inclusief fysieke controles.

 

Uniforme aanpak

De Commissie coördineert de maatregelen zodat een uniforme aanpak gegarandeerd wordt overal in de EU. Daarnaast heeft ze het nodige gedaan om de genoemde bedrijven in het schandaal te schorsen voor verdere uitvoer naar Europa. “Deze gecoördineerde aanpak moet garanderen dat het ingevoerde vlees aan dezelfde strenge sanitaire eisen voldoet als vlees dat in de EU zelf geproduceerd wordt”, klinkt het bij het agentschap.

 

Onderzoek

Het Braziliaans gerecht onderzoekt of grote Braziliaanse vleesbedrijven jarenlang bedorven vlees hebben verkocht in binnen- en buitenland. Daarbij zouden inspecteurs zijn omgekocht. Met behulp van chemicaliën zou het vlees opnieuw aantrekkelijk zijn gemaakt en toch op de markt zijn beland. Brazilië is de grootste exporteur van vlees ter wereld.

Bedankt voor het aanmelden

Wij zouden graag willen weten wat voor type Nieuws u allemaal wilt ontvangen

x
Vul uw e-mail adres in

Om het gehele artikel te kunnen lezen dient u uw e-mail adres in te voeren.

U ontvangt een eenmalige link in uw mailbox.