Contact

 

TLR International Laboratories

+31 (0)10 282 32 92

contact@tlr.nl

Kantoor

 

Handelsweg 70

2988 DB Ridderkerk

Netherlands

Post

 

P.O. box 91244

3007 ME Rotterdam

Nederland

TLR geregistreerd lid van VLOG

VLOG (Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik) is een Duitse vereniging die verantwoordelijk is voor de certificatie en uitgifte van het ‘Ohne Gentechnik’-label. De VLOG-vereniging is opgericht in 2010 en is erkend door de Duitse overheid. VLOG certificering is gericht op de gehele keten van voerstromen, melkveebedrijf, transport, zuivelverwerking tot aan het winkelschap. Het doel is om levensmiddelen te produceren zonder het gebruik van genetisch gemodificeerde organismes. Voor een voedingsproduct met het label "Ohne Gentechnik" (geen genetische manipulatie), moet het voldoen aan de onderstaande criteria:

 

  • Geen genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) of delen daarvan
  • Geen vitaminen, aroma's, enzymen en andere levensmiddelenadditieven vervaardigd met behulp van GGO's
  • Geen GMO-materiaal in diervoeders, met strikte tijdslimieten die worden waargenomen als dieren ooit zijn gefokt op diervoeders die GGO's bevatten.

Voor zowel de producenten als de fabrikanten van levensmiddelen, maar ook voor consumenten, is het belangrijk om te begrijpen dat de limiet van de analytische ondergrens "ohne" (zonder) niet "nul procent" betekent. Het betekent echter wel dat exploitanten in de diervoedersector moeten streven naar "geen GGOgehalte", d.w.z. sporen van maximaal 0,1 procent GGO-gehalte vertonen. Er zijn uitzonderlijke gevallen waarin de wet een hogere aanwezigheid van GGO's toestaat. Deze uitzonderingen worden gedocumenteerd als "onvoorzien of technisch onvermijdelijk". In dergelijke gevallen kan een GGO-gehalte van maximaal 0,9 procent worden toegestaan (zoals bedoeld in de EU-verordeningen (EG) nrs. 1829/2003 en 1830/2003).

 

Sinds maart 2017 is TLR International Laboratories een geregistreerd lid van de "Verband Lebensmittel ohne Gentechnik e.V. (VLOG - Association Food without Genetic Engineering).

 

TLR, met jaren ervaring op dit gebied, biedt GMO analyses die u resultaten van een beproefde methode opleveren die overal ter wereld erkend worden. Onze GGO-analyses bieden de klant vertrouwen en zorgen dat uw diervoeders, diervoeder grondstoffen en levensmiddelen voldoen aan de desbetreffende nationale en internationale regels. De methode die we gebruiken is een standaard polymerase kettingreactietechnologie (PCR) die aangeeft hoeveel GGO's er in uw monsters aanwezig zijn. Dit biedt u de onafhankelijke verificatie die u nodig hebt om vol vertrouwen te handelen in landen die GGO vrije producten eisen.

 

Indien u onze assistentie nodig heeft om volledige overeenstemming te realiseren met de VLOG regelgeving. Neem dan gewoon contact op met TLR International Laboratories voor meer informatie.

Bedankt voor het aanmelden

Wij zouden graag willen weten wat voor type Nieuws u allemaal wilt ontvangen

x
Vul uw e-mail adres in

Om het gehele artikel te kunnen lezen dient u uw e-mail adres in te voeren.

U ontvangt een eenmalige link in uw mailbox.