TLR analyseert fipronil in eieren | TLR International: analyses op levensmiddelen en diervoeders

Contact

 

TLR international laboratories

+31 (0)10 282 32 92

contact@tlr.nl

Kantoor

 

Bankwerkerstraat 16

3077 MB Rotterdam

Nederland

Post

 

Postbus 91244

3007 ME Rotterdam

Nederland

TLR analyseert fipronil in eieren

dinsdag 25 juli 2017

In de pluimveesector is de onrust groot, nadat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit afgelopen weekend zeven pluimveebedrijven blokkeerde in verband met het gebruik van het voor pluimveebedrijven verboden middel fipronil.

 

Fipronil is een voor de mens irriterende stof en kan leiden tot schade aan nier, lever of schildklier. De stof kan maanden in zowel een dier als de bodem blijven zitten. Via de kippen komt de fipronil in de eieren terecht.

 

Wilt u weten of er fipronil en metabolieten in uw eieren aanwezig zijn? TLR biedt speciaal voor de pluimveesector een LC-MS/MS analyse aan waarmee U binnen 24-h geaccrediteerd kan aantonen of Uw product vrij is van fipronil. Ook is TLR erkend door de NVWA om de analyse fipronil in eieren te analyseren.

 

Verder biedt TLR een breed pallet aan overige analyses voor de pluimveesector. Voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld snelle pcb’s, dioxine, pesticiden en metaalanalyses maar ook onderzoek naar pathogenen zoals salmonella, listeria STEC/EHEC, Clostridium botulinum, norovirus etc.).

 

Welke analyses TLR nog meer uitvoert? Bekijk het hier

Bedankt voor het aanmelden

Wij zouden graag willen weten wat voor type Nieuws u allemaal wilt ontvangen