Contact

 

TLR International Laboratories

+31 (0)10 282 32 92

contact@tlr.nl

Kantoor

 

Handelsweg 70

2988 DB Ridderkerk

Netherlands

Post

 

.

.

.

3-MCPD

3-MCPD en Glycidylesters 3-MCPD (3-monochloropropane-1,2-diol), 2-MCPD (2-monochloropropane-1,3-diol) en Glycidol kunnen ontstaan tijdens het raffineren van plantaardige oliën en vetten. Dit gebeurt bij verhoogde temperaturen, de aanwezigheid van chloor en het type bleekaarde tijdens de raffinage. Door gebruik te maken van chemische opwerking, lagere temperaturen en minder chloorhoudende producten tijdens

3-MCPD (3-monochloropropane-1,2-diol), 2-MCPD (2-monochloropropane-1,3-diol) en Glycidol kunnen ontstaan tijdens het raffineren van plantaardige oliën en vetten. Dit gebeurt bij verhoogde temperaturen, de aanwezigheid van chloor en het type bleekaarde tijdens de raffinage. Door gebruik te maken van chemische opwerking, lagere temperaturen en minder chloorhoudende producten tijdens het raffineren van oliën en vetten worden 3-MCPD, 2-MCPD en Glycidol minder gevormd.

3-MCPD, 2-MCPD en Glycidol worden niet alleen tijdens het raffineren van oliën en vetten gevormd, maar ook tijdens andere bereidingsprocessen en technologische processen zoals frituren, bakken en  barbecueën van producten. Denk aan producten zoals margarine, sauzen, sojasauzen, gefrituurde producten en bakproducten. In palmolie komt 3-MCPD het meest voor en daarbij geregeld in relatief hogere hoeveelheden.

De MCPD-methode die TLR toepast is recent officieel als ISO methode gepubliceerd. Deze methode is voorgedragen door de NEN (olie & vet commissie, waaraan TLR heeft bijgedragen). De officiële normering is NEN-EN-ISO 18363-4:2021 en hierin wordt de methode gespecificeerd. Deze gaschromatografische (GC) methode maakt gebruik van triplequadrupool massa spectrometrie (MSMS) en detecteert de MCPD’s en Glycidol in gehydrolyseerde eiwitten, dierlijke -, plantaardige oliën, vetten en andere levensmiddelen. Onze methode is gerobotiseerd en daarmee sneller en accurater dan andere gangbare analyse methodes.

Bedankt voor het aanmelden

Wij zouden graag willen weten wat voor type Nieuws u allemaal wilt ontvangen

x
Vul uw e-mail adres in

Om het gehele artikel te kunnen lezen dient u uw e-mail adres in te voeren.

U ontvangt een eenmalige link in uw mailbox.