Contact

 

TLR International Laboratories

+31 (0)10 282 32 92

contact@tlr.nl

Kantoor

 

Handelsweg 70

2988 DB Ridderkerk

Netherlands

Post

 

.

.

.

Salmonella analyse

De Salmonella besmetting komt > 25.000 keer per jaar voor in Nederland. De Salmonella bacterie kan tijdens slacht-bezoedeling (contact) in aanraking komen met voedingsmiddelen. Voor mensen kan een salmonella besmetting ernstige gezondheidsklachten geven. 

 

De bacterie kan in veel verschillende levensmiddelen voorkomen, maar vooral die van dierlijke oorsprong, zoals: vlees, eieren, zuivelproducten en niet te vergeten besmetting via water. 

 

Daarom is het verstandig om voedsel gemaakt van- of geproduceerd door dieren waar Salmonella regelmatig kan voorkomen met regelmaat te testen op Salmonella.

 

Levensmiddelen onderzoek op salmonella

Wanneer u levensmiddelen verkoopt of importeur bent van levensmiddelen of grondstoffen uit het buitenland, wilt u dit op een zo veilig mogelijke manier doen. 

 

Test uw producten daarom geregeld op verschillende bacteriën. De salmonella test is er hier één van. 

 

Salmonella kan onder andere voorkomen in:

  • Rauw vlees
  • Rauwe vis
  • Kiemgroenten 
  • Eieren 
  • Groente & Fruit
  • Melk
  • Water 

Hoe kan ik een salmonella besmetting voorkomen?

Een goede hygiëne in de fabriek of procesruimte is het belangrijkst om besmetting te voorkomen in de verdere voedselketen. 

 

De meeste mensen raken besmet met de bacterie door het eten van niet of onvoldoende verhitte dierlijke producten. Maar vergeet niet dat de Salmonella-bacterie echter ook op chocoladeproducten, groente en fruit kan voorkomen.

 

Hoe lang duurt een Salmonella analyse bij TLR?

De doorlooptijd van onze analyses zijn altijd kort. Wij streven er altijd naar om u zo snel mogelijk de uitslag te geven van de resultaten. De eerste resultaten van een Salmonella analyse heb je al binnen 24-36 uur. 

 Salmonellarobot

Als er een verdachte analyse wordt vastgesteld dan duurt de bevestiging 4 werkdagen. Een aanvullende typering duurt bij een bekende Salmonellastam nog eens 3 werkdagen.

 

De kosten van een Salmonella analyse

De kosten van een Salmonella analyse hangen af van of het een product- of omgevingsmonster analyse betreft. Tevens hangen de kosten samen met de benodigde hoeveelheid grammen of liters dat ingewogen dient te worden. 

 

Het is ook mogelijk om meerdere monsters tegelijk in te zetten als mengmonster of een n=5 procedure toe te passen. 

 

Neem daarom altijd vrijblijvend contact op voor onze mogelijkheden of vraag direct een offerte aan. 

Salmonella in chocolade

Salmonella zitten vaak in voedingsmiddelen die zijn geproduceerd met de besmette ingrediënten zoals; melk en eieren. Maar ook in vette producten, zoals melk ,waarmee witte chocolade wordt geproduceerd, komt Salmonella regelmatig voor. 

 

In 2022 zijn er meerdere kinderen ernstig ziek geworden door een Salmonella besmetting. De salmonella bacterie zat hier in chocolade. Hoe kan een salmonella bacterie in chocolade terecht komen? 

 

Tijdens de productie kun je nu eenmaal niet altijd de hoogst mogelijke temperatuur bereiken om alle Salmonella af te doden. Deze bacterie is dan sterker dan je denkt.

 

Ze ziet kans om jaren te overleven in een klein vetlaagje, moeilijk bereikbare procesplaatsen en onder stress zullen deze bacteriën een groter ziekte makend vermogen hebben!

 

Ook kan het veroorzaakt worden door een hygiëne probleem in de productie.  Bij melkchocolade wordt er melk gebruikt in de chocolade, maar het zou ook kunnen ontstaan in een voorgaand traject bij een machine die is besmet met Salmonella. 

 

Dat bewijst het risico, dat een bedrijf onbedoeld, een besmetting in levensmiddelen veroorzaakt en ernstige gevolgen heeft voor de gezondheid van uw klanten. Zonder dat u het doorheeft. 

 

Daarom raden wij altijd aan om in uw HACCP een levensmiddelen onderzoek op salmonella frequent uit te voeren. Wilt u TLR International Laboratories regelmatig  en snel uw chocolade laten analyseren op Salmonella? Doe dan onze Cacao PCR analyse.Bedankt voor het aanmelden

Wij zouden graag willen weten wat voor type Nieuws u allemaal wilt ontvangen