Diervoeder analyse: test op voedingswaarde, contaminanten en GMO’s

Contact

 

TLR international laboratories

+31 (0)10 282 32 92

contact@tlr.nl

Kantoor

 

Bankwerkerstraat 16

3077 MB Rotterdam

Nederland

Post

 

Postbus 91244

3007 ME Rotterdam

Nederland

Diervoeders

TLR test uw diervoeders snel en onafhankelijk op nutriënten, pesticiden en GMO’s

Met een diervoeder analyse van TLR International Laboratories bent u er zeker van dat u voldoet aan de hoge standaarden die aan diervoeders worden gesteld. Zo kunt u veilig hoogwaardige voeders produceren die bijdragen aan de gezondheid en ontwikkeling van landbouwhuisdieren. TLR test uw producten op voederwaarde en de aanwezigheid van contaminanten, mycotoxinen, dierlijke bijproducten, mineralen en spoorelementen.

 

Heeft u snel inzicht nodig in de kwaliteit van uw diervoeders? Een aantal analyses, zoals het opsporen van pesticiden, kunnen wij binnen 24 uur uitvoeren. Bovendien zijn de analyses van uw producten realtime in te zien via onze webapplicatie.

Mogelijke analyses op uw diervoeding en -voeders

Droog ruwvoeder of blikvoer voor landbouw- en huisdieren moet voldoen aan zeer strenge, internationale eisen; de gezondheid, groei en algehele ontwikkeling van het dier is namelijk afhankelijk van de voeding die het krijgt. TLR analyseert de voedingswaarde, test de aanwezigheid van contaminanten, residuen, bacteriën, schimmels en virussen en spoort genetisch gemodificeerde organismen op. Met onze realtime webapplicatie heeft u 24 uur per dag inzicht in de analyses van uw product.

 • Voedingswaardeanalyse
 • Weendecomponenten, zoals analyse op vocht, ruw vet en ruw eiwit
 • Analyse op nutriënten, zoals aminozuren en verzadigde vetten
 • Analyse op contaminanten, zoals pesticiden, nitraat, nitriet en antibiotica
 • Microbiologische analyse: plaattellingen, gisten en schimmels
 • Pathogenische analyse op onder andere salmonella en E. coli
 • Genetische analyse: identificatie van genetisch gemodificeerde organismen
Offerte aanvragen

Analyse van uw diervoeders en gebruikte grondstoffen

Er gelden strenge regels en wetten omtrent de samenstelling en kwaliteit van voeding voor huis- en landbouwdieren. In zowel het teelt- als het productieproces kunnen micro-organismen de voederwaarde van uw product verlagen en de gezondheid van dieren aantasten. TLR brengt daarom de voederwaarde in kaart en analyseert uw product op contaminanten, residuen en microbiologische parameters. Wij analyseren de volgende diervoeders:

Uw diervoeder laten analyseren door TLR International

 • Diervoeders snel geanalyseerd: binnen 24 uur pesticiden-analyse
 • Betrouwbare analyses door internationaal erkende accreditaties
 • Resultaten van de analyse direct inzien in onze realtime web app
 • Uw diervoeders wereldwijd snel en onafhankelijk geanalyseerd
 • Wij gebruiken de nieuwste apparatuur in ons moderne lab

 

Neem contact op voor advies over regelgeving

Heeft u vragen over onze analyses of wilt u meer informatie over de geldende regelgeving omtrent diervoeders? Onze ervaren consultancy-afdeling helpt u graag. Neem contact met ons op. Via onderstaande button kunt u ook direct een offerte aanvragen voor een snelle, betrouwbare analyse.

Offerte aanvragen

Uw diervoeders in veilige handen bij TLR

Een analyse op uw diervoeders is bij TLR International in goede handen. Niet alleen houden wij de strenge wet- en regelgeving in de gaten, TLR is tevens ISO 17025-geaccrediteerd, QS-gecertificeerd en goedgekeurd door de FOSFA, FEDIOL, VLOG en GMP+. Onze rapportages worden internationaal erkend en met onze analyses helpen we uw organisatie om te voldoen aan de in de diervoeder-branche geldende richtlijnen.

 

Veelgestelde vragen over diervoeder analyses

Het telen van onze grondstoffen gebeurt in het buitenland, is er een mogelijkheid om dit te analyseren?
Ja, TLR helpt u hierbij. Omdat wij onderdeel zijn van Peterson en Control Union netwerk, kunnen wij gebruikmaken van een wereldwijd netwerk. Het stelt ons in staat om wereldwijd monsters te nemen en deze snel en onafhankelijk te analyseren.

 

Ik wil mijn diervoeder naar Duitsland exporteren. Kunnen jullie analyseren of mijn producten voldoen aan de VLOG-criteria?
Ja, TLR kan door middel van PCR-screening genetisch gemodificeerde organismen in uw diervoeders opsporen. Om uw product naar Duitsland te exporteren dient u echter wel een VLOG-certificering te hebben. Meer weten? Neem contact op met onze consultants voor verdere informatie.

Bedankt voor het aanmelden

Wij zouden graag willen weten wat voor type Nieuws u allemaal wilt ontvangen