Contact

 

TLR International Laboratories

+31 (0)10 282 32 92

contact@tlr.nl

Kantoor

 

Handelsweg 70

2988 DB Ridderkerk

Netherlands

Post

 

.

.

.

Brandstoffen

Als betrouwbare onderneming streeft u ernaar brandstof en biomassaproducten te leveren van de hoogste kwaliteit. Verontreinigde brandstof presteert immers minder goed dan zuivere brandstof en kan in het gebruik zelfs tot storingen of defecten bij uw afnemers leiden. TLR is als onafhankelijk laboratorium uitgerust om een breed spectrum aan (bio)brandstoffen en biomassaproducten snel en nauwkeurig te analyseren.

 

Brandstoffen nauwkeurig geanalyseerd

Vanaf de jaren zeventig analyseert TLR vaste brandstoffen zoals steenkool, cokes, biomassa, biobrandstof en bijproducten van de productie van biobrandstof. Steenkool zelfs al sinds de oprichting in de jaren vijftig. Wij kunnen u chemische en fysische analyses aanbieden voor vaste brandstoffen en biomassa. Wilt u de samenstelling, kleur of structuur van vliegas laten testen, ook dan kunt u bij ons terecht. Bio-alcoholen en glycerine analyseren we bijvoorbeeld op zuurgraad, methanol en vocht. Ook allerlei bijproducten van de productie van bio-ethanol en biodiesel kunnen door TLR worden geanalyseerd. Binnen vijf werkdagen leveren we nauwkeurige analyseresultaten af. Voor biobrandstoffen bieden we ook een snellere service, met resultaten binnen één dag. Daarnaast kunnen we de kwaliteit van uw brandstof bewaken door geregelde monsternames. Dat kan, door gebruik te maken van het internationale netwerk van onze zusterbedrijven Peterson en Control Union, zelfs wereldwijd. TLR neemt deel in onafhankelijke kwaliteitsmanagementschema’s zoals GAFTA (inclusief een speciale erkenning voor GAFTA biomassa-analyse), FOSFA, QS en GMP+. Bovendien heeft de SCOTA ons erkend als ‘preferred laboratory’. TLR is geaccrediteerd of goedgekeurd door vele internationale organisaties.

TLR voert de volgende brandstoffen analyses uit

In ons moderne laboratorium nabij de haven van Rotterdam voeren wij alle soorten analyses uit op uw brandstoffen. Met bijvoorbeeld chemische analyses, zijn wij in staat om 24 uur per dag inzicht te geven in de samenstelling en kwaliteit van uw product. TLR voert o.a. onderstaande analyses uit.

 • Ultimate analyses
 • Proximate analyses
 • Samenstelling as 
 • Fusietemperatuur as
 • Anionen (fluoride, chloride, bromide)
 • Metalen
 • HGI (Hardgrove Grindability Index - HGI)
 • Zwellingsindex (Free Swelling Index - SFI
 • Zeeftests
Offerte aanvragen

Analyse van brandstoffen

Met moderne apparatuur en innovatieve testmethodes zijn wij in staat om een brede range aan analyses voor uw brandstoffen en biomassa uit te voeren. Wij analyseren de volgende producten:

Analyse volgens de ISO-normen

Bij TLR International houden we de regelgeving rondom brandstoffen nauwlettend in de gaten. Zo voeren wij al onze analyses op brandstoffen uit volgens de nationaal en internationaal geldende ISO-normen, zodat uw producten aan alle wettelijke verplichtingen voldoen.

Waarom een brandstoffen analyse uit laten voeren door TLR?

 • Snelle doorlooptijden: pesticiden-analyse al binnen 24 uur
 • Realtime resultaten inzien met onze webapplicatie
 • Betrouwbare analyses door accreditatie en erkenningen
 • Wereldwijd analyses mogelijk via het Peterson-netwerk
 • Modern laboratorium met de nieuwste apparatuur

Wilt u een brandstoffen analyse laten uitvoeren door TLR? Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie.

Offerte aanvragen
Bedankt voor het aanmelden

Wij zouden graag willen weten wat voor type Nieuws u allemaal wilt ontvangen