Contact

 

TLR International Laboratories

+31 (0)10 282 32 92

contact@tlr.nl

Kantoor

 

Handelsweg 70

2988 DB Ridderkerk

Netherlands

Post

 

.

.

.

VLOG analyses

VLOG (Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik) is een Duitse vereniging die verantwoordelijk is voor de certificatie en uitgifte van het 'Ohne Gentechnik'-label. De VLOG-vereniging is opgericht in 2010 en is erkend door de Duitse overheid. VLOG certificering is gericht op de gehele keten van voerstromen, melkveebedrijf, transport, zuivelverwerking tot aan het winkelschap. Het doel is om voedselproducerend te zijn zonder het gebruik van het genetisch gemodificeerde organismen. Voor een voedingsproduct met het label "Ohne Gentechnik" (geen genetische manipulatie), moet het voldoen aan de onderstaande criteria:

 

  • een verbod op het gebruik van genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) of delen daarvan
  • een verbod op het gebruik van vitamines, smaakstoffen, enzymen en andere levensmiddelenadditieven die geproduceerd zijn met behulp van genetisch gemodificeerde micro-organismen
  • een voeding zonder genetisch gemodificeerde planten. In dit geval moeten strikte deadlines worden gehaald

Het betekent echter wel dat exploitanten in de diervoedersector moeten streven naar "geen GGO gehalte", d.w.z. sporen die maximaal 0,1 procent GGO-gehalte vertonen. Er zijn uitzonderlijke gevallen waarin de wet een hogere aanwezigheid van GGO's toestaat. Deze uitzonderingen worden gedocumenteerd als "onvoorzien of technisch onvermijdelijk". In dergelijke gevallen kan een GGO-gehalte van maximaal 0,9 procent worden toegestaan (zoals bedoeld in de EU-verordeningen (EG) nrs. 1829/2003 en 1830/2003).

 

TLR is GMP+- en QS-gecertificeerd, ISO 17025-geaccrediteerd (L059) en goedgekeurd door de FOSFA en GAFTA.

 

   QS logo                            

 

Nauwkeurige VLOG analyses uitgevoerd door TLR

Sinds maart 2017 is TLR International Laboratories een geregistreerd lid van de "Verband Lebensmittel ohne Gentechnik" (VLOG - Association Food without Genetic Engineering).

 

TLR, met jaren ervaring op dit gebied, biedt GMO analyses die u resultaten van een beproefde methode opleveren die overal ter wereld erkend worden. Onze GGO-analyses bieden de klant vertrouwen en zorgen dat uw diervoeders, diervoeder grondstoffen en levensmiddelen voldoen aan de desbetreffende nationale en internationale regels. De methode die we gebruiken is een standaard polymerase kettingreactietechnologie (PCR) die aangeeft hoeveel GGO's er in uw monsters aanwezig zijn. Dit biedt u de onafhankelijke verificatie die u nodig hebt om vol vertrouwen te handelen in landen die GGO vrije producten eisen.

 

Als u onze hulp nodig hebt om volledige controle te realiseren met de regelgeving, neemt u contact op met TLR International Laboratories voor meer informatie.

Waarom een ​​VLOG-analyse uit laten voeren TLR?

  • Snelle doorlooptijden
  • Realtime resultaten inzien met onze webapplicatie
  • Betrouwbare analyses door accreditatie L059 en erkenningen
  • Wereldwijd analyseert via het Peterson-netwerk
  • Modern laboratorium met de nieuwste apparatuur

Wilt u een VLOG analyse laten uitvoeren door TLR?  Vraag een vrijblijvende offerte aan van neem contact op met meer informatie.

Offerte aanvragen

Nieuws

Bedankt voor het aanmelden

Wij zouden graag willen weten wat voor type Nieuws u allemaal wilt ontvangen